Un pacient s-a aruncat de la etajul 3 al Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş

În cursul nopţii trecute, în jurul orei: 2:00 – 2:15, la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş a avut loc un eveniment tragic care a dus la decesul unui pacient care se suspicionează a fi un suicid prin aruncare de la etajul 3 al spitalului, Secţia Cardiologie. Aceasta fiind doar o ipoteză a celor întâmplate, în acest moment fiind în desfăşurare o anchetă internă şi ancheta Poliţiei Municipiului Caransebeş.

Evenimentul s-a întâmplat în jurul orei: 2:00 – 2:15, când infirmiera din cadrul Secţiei Cardiologie a sesizat asistentei de servici lipsa pacientului IORDACHE CULIŢĂ, în vârstă de 60 de ani, aceasta începând să-l caute, iar la ora: 2:20 asistenta JURCHESCU DORINA SOLOMIA, a anunţat medicul de gardă dr. Căprariu Mădălina care a trimis personalul atât de pe secţia de Cardiologie cât şi de pe Secţia de Interne să caute pacientul.

La ora: 2:26 – 2:28 s-a constat de către doctorul de gardă şi personalul medical cî papucii pacientului căutat se aflau în dreptul geamului de la etajul 3 al secţiei de cardiologie. Geamul avea opritorul smulş iar asistenta împreună cu infirmiera au constatat că pacientul era căzut- Medicul de gardă a coborât cu medicul de gardă din CPU şi asistenţii din tură de la CPU pentru a constata decesul. La ora 02:43 medicul de gardă dr. Căprariu Mădălina a sunat la Poliţie anunţând cazul.

Pacientul IORDACHE CULIŢĂ, în vârstă de 60 de ani era internat din data de 25 decembrie 2019 cu patologie cardiovasculară severă cu prognostic rezervat. Pacientul era sub tratament perfuzabil pe seringă automată pe care şi-a detaşat-o singur fără ca cei doi colegi de salon să observe şi să audă acest lucru, a declarat managerul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, Adrian Cican.

Carmen Senco

Comments are closed.