Un nou stagiu de pregătire pentru structurile de intervenție antiteroristă din cadrul Jandarmeriei şi Poliţiei din Caraș-Severin

Structurile de intervenție antiteroristă ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin împreună cu cele ale Inspectoratului de Poliție Județean și ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor au desfăşurat în perioada 17-19 august un stagiu de pregătire, la Reșița, constând în antrenarea efectivelor pe linia acțiunilor speciale, sub îndrumarea locotenentului-colonel Bogdan Aldea.

Aceste servicii au ca principală atribuție executarea de acțiuni specifice pentru capturarea și neutralizarea persoanelor care folosesc arme de foc ori alte mijloace care pot pune în pericol siguranța persoanelor, bunurilor, valorilor și transporturilor speciale.

Scopul acestui stagiu a fost cel de perfecționare a deprinderilor de intervenție la misiunile cu grad mare de risc, atunci când situaţia o impune pentru prinderea infractorilor periculoşi, aplanarea actelor de tulburare gravă a ordinii publice ori a conflictelor deschise cu evoluţie violentă.

Fiecare luptător, din cadrul acestor grupe antiteroriste, trebuie să fie bine pregătit, în orice moment să intervină prompt și spontan în salvarea persoanelor aflate în pericol. Toate acestea ne reprezintă și avem obligația să le dezvoltăm”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Marius Săndulescu.

De același autor

Related Articles