Un nou jaf la Oraviţa. Hoţii au ameninţat barmaniţa unui restaurant şi au plecat cu încasările

Un nou caz de furt este instrumentat de polițiștii din Oravița. De această dată, hoţii au plecat dintr-un restaurant cu aproape 9.000 de lei. Infracţiunea a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Suspecţi sunt doi tineri care au sustras o importantă sumă de bani dintr-un local. Nu s-au rezumat doar la furt, ci au trecut şi la ameninţări, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Cecilia Dăneţ:

„Intenționând să consume băuturi alcoolice, doi bărbați în vârstă de 21, respectiv 28 de ani, s-au deplasat la un restaurant de pe raza localității Oravița. Deși localul era închis, cei doi au observat că barmana de serviciu era înăuntru. Pentru că aceasta ar fi refuzat să le deschidă, bănuiţii ar fi forțat ușa de acces, iar sub amenințări cu acte de violență, i-au solicitat să le servească băuturi alcoolice. Profitând de neatenția barmanei, bărbatul de 21 de ani a sustras suma de 8650 de lei dintr-o cutie metalică aflată în interiorul pultului de servire, după care a părăsit localul. La scurt timp a fost urmat și de cel de-al doilea bărbat”.

Tânărul de 21 de ani a fost prins și se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Caraş-Severin, unde va sta pentru următoarele 30 de zile. Celălalt suspect bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată este căutat de poliţişti.

Este al doilea caz de acest gen petrecut în această lună. În 4 ianuarie, un tânăr a sustras 23 de mii de lei dintr-o stație de carburanţi, tot din Oraviţa.

(Sebastian Dragomir)