Un nou grup de migranţi a forţat frontiera „verde” a României

128

15 irakieni au fost depistaţi în această dimineaţă, la frontiera verde. Aceştia se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii timişene Valcani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Germania, la rude. Au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

„Grupul, format din 15 persoane, care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor. Din primele verificări s-a stabilit că este vorba despre trei familii formate din 5 adulţi, dintre care doi bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 24-45 ani, precum şi 10 minori, doi dintre aceştia fiind în vârstă de 1 an, ceilalţi cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani”, se arată în comunicatul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

(Sebastian Dragomir)