Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de disconfort termic accentuat şi caniculă, valabil de mâine, de la ora 12.00 până miercuri, 30 iunie, la ora 22.00. Printre judeţele vizate de avertizare se află şi Caraş-Severin, Timiş şi Arad.

Potrivit meteorologilor, indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 şi 37 de grade, iar nopţile vor fi tropicale, minimele se vor situa frecvent peste 20 de grade.
De asemenea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, mai ales după-amiaza şi seara în zonele de deal şi de munte.

În intervalul menționat, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi accentuat, pe arii exinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 și 37 de grade, iar nopțile vor fi tropicale și temperaturile minime se vor situa frecvent peste 20 de grade.

 Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, mai ales după-amiaza și seara în zonele de deal și de munte și pe alocuri în restul teritoriului. Joi, 1 iulie, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor, dar disconfortul termic se va menține accentuat în sudul și estul teritoriului.