Un nou ansamblu rezidenţial prinde contur în Reşiţa

Locuinţe sociale, pentru tineri şi medici, ANL-uri, creşă şi parcare etajată în zona Stavila-Marginea.

În zona Stavila-Marginea, Primăria Reşiţa are în vedere un plan urbanistic zonal prin care se urmăreşte executarea unor locuinţe stil bloc şi individuale, ANL-uri, creşă, parcare supraetajată, reţele de utilităţi şi infrastructură rutieră, iar lucrările au început deja, a declarat pentru Radio Reşiţa şeful serviciului investiţii, Florin Lazics:

La această oră sunt în curs de execuție două blocuri de 22 de apartamente fiecare având ca nivel: parter plus etaj doi plus etaj trei retras. Cele două blocuri se realizează prin finanțare de la Ministerul dezvoltării, având ca termen de finalizare sfârșitul anului 2024. Cele două blocuri care se află în execuție sunt locuințe sociale pentru populația din zonele urbane marginalizate urmând ca lângă acestea să dezvoltăm o a doua etapă care are finanțare Programul Național de Rezistență și Reziliență unde suntem în faza de finalizare a proiectului tehnic urmând să scoatem spre achiziție lucrările care au ca termen de finalizare 2026. Aceste două blocuri sunt identice cu cele două anterioare, adică de 22 de apartamente care vor fi locuințe pentru tineri.

Tot în zonă se va dezvolta o parcare publică etajată cu aproximativ 400 de locuri. Între parcare și alte tipuri de locuințe ce se vor construi vor fi 36 de imobile individuale, după care în zona din spate a amplasamentului se vor construi 4 blocuri de câte 9 apartamente – locuințe ANL pentru tineri destinate specialiștilor în sănătate; urmând să se mai construiască o creșă, o rețea de utilități pentru toată zona și infrastructura rutieră“.

Amintim că, este vorba de două perimetre din zona Stavila-Marginea, şi-anume cel cuprins între şoseaua care face legătura cu cartierele Başovăţ şi Secu şi cursul râului Bârzava respectiv fostul amplasament al fierului vechi unde se au în vedere investiţii importante, a mai spus Florin Lazics.

Cele mai citite

Related Articles