Efectivele Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin sunt angrenate în misiuni ce impun prezența în mijlocul cetățenilor în contextul misiunilor de prevenire și răspândire a virusului Covid-19. Deși de la începutul acestei pandemii s-au luat toate măsurile de protecție privind personalul inspectoratului, inevitabilul s-a produs, iar un jandarm a fost infectat.

În urmă cu câteva zile, subofițerul, cunoscând și respectând procedurile de protecție, a semnalat cu celeritate prezența unei stări febrile, asemănătoare simptomatologiei covid. El a solicitat consult clinic de specialitate în urma căruia recomandarea medicală pentru internare a fost respectată, evitându-se astfel contaminarea ulterioară, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, plutonier adjutant Marius Săndulescu.

„În prezent, colegul este internat în Spitalul Municipal Caransebeş și prezintă o stare ameliorată. Subliniem faptul că personalul militar din sistemul de ordine și siguranță publică este puternic supus riscului de infectare, deoarece permanent se află în contact cu societatea civilă care și ea în aceste zile este mai mult ca oricând supusă riscului pandemic”.