Un fost elev al Colegiului Naţional “Traian Lalescu” din Reşiţa a donat unităţii de învăţământ o imprimantă 3D

Anul acesta, la Colegiului National “Traian Lalescu” din Reşiţa a fost înfiinţat un club de Printing 3D, la care s-au înscris elevi din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a, indiferent de profil.

Conform directorului unităţii de învăţământ, Adrian Doxan, acest club reprezintă o oportunitate pentru elevi de a învăţa lucruri noi.

“Acest club de 3D Printing face parte dintr-o iniţiativă a Colegiului National “Traian Lalescu” din Reşiţa, de a oferi elevilor cursuri şi activităţi care sunt apropiate de preocupările lor. Noi avem deja o clasa de a IX-a care face curs opţional de robotică, pe care îl vom duce inclusiv în clasa a X-a şi va va fi până în clasa a XII-a un curs combinat de robotică şi 3D Printing. Noi credem că, prin aceste cursuri venim în întâmpinarea celor interesaţi de a dobândi aptitudini pe care mai apoi să le folosească în viaţa de zi cu zi.”

Clubul este coordonat de profesorul de matematică, Ovidiu Bădescu, împreună cu profesoarele de informatică Gaşpar Loredana şi Crina Mihaela iar imprimanta 3D a fost donată de către un fost elev al unităţii de învăţământ.

“Ne dorim ca elevii să vadă aplicativitatea a ceea ce învaţă la şcoală, iar imprimanta asta 3D exact asta le arată. Ne bucură foarte mult pentru că avem elevi care ne sprijină, sunt alături de noi, costă să ştiţi […], dar reuşim, reuşim să facem rost de bani şi pentru ei, pentru că merită. Imprimanta este donată de un fost elev al liceului, ceea ce ne bucură foarte mult. Nu vrea să îi spunem numele, este reşiţean de al nostru.

Și el a spus: Profu cu ce pot să ajut? Pentru că şi el, atunci când era în liceu, participa la diferite activităţi extracuriculare, la cluburi, şi îi plăcea aşa ceva […],” ne-a declarat profesorul de matematică, Ovidiu Badescu.

Elevii care s-au înscris la clubul de printing învaţă de la alţi elevi să folosească programele online de proiectare, dar şi imprimanta 3D pentru a reuşi să creeze un produs finit.

Sunt Rareş Milotin, din clasa a XI-a, de la profilul de matematică-informatică intensiv engleză, la Colegiul National “Traian Lalescu”. Sunt treiner la Clubul de Printing 3D şi acum suntem la a II-a ediţie a clubului în care copiii o să înveţe prima parte din multele care o să urmeze, proiectarea efectivă a obiectelor, şi o să le arătăm cum se ajunge de la o schiţă la un produs finit, imprimat 3D […],” a declarat unul dintre trainerii grupului, Rareş Milotin

Coducerea Colegiului National “Traian Lalescu” din Reşiţa intenţionează să mai achiziţioneze alte două imprimante 3D, şi astfel vor fi dotate toate cabinetele de informatică din unitatea de învăţământ.

De același autor

Related Articles