Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin, în izolare după ce a intrat în contact cu o femeie care a ascuns că are simptome de COVID-19!

Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Caraş-Severin a intrat în izolare după ce a avut contact cu o femeie din Reşiţa, care ulterior a fost confirmată cu noul coronavirus!

Se pare că femeia nu a fost atât de sinceră cu ei, referitor la simptomele pe care le are şi personalul s-a protejat cu un echipament de protecţie mediu. În aceste condiţii, ei au rămas în izolare pentru 14 zile, urmând ca duminică să iasă din această stare restrictivă.

Pe această cale, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Daniela Popescu face apel la cetăţeni, cei care sună la 112 să nu mai ascundă adevărul şi să spună dacă au sau nu simptome specifice COVID-19.

Avem un echipaj care se află în izolare, asimptomatici, un echipaj format din medic, asistent şi ambulanţier. I-am izolat preventiv pentru că au avut contact cu o pacientă care nu a fost sinceră cu ei şi ulterior s-a dovedit că e pozitivă cu noul coronavirus. Ei au fost echipaţi dar cu un echipament de protecţie mediu şi astfel am decis ca e mai bine să rămână în izolare. Pe cei care sună la 112 îi rugăm să fie sinceri şi când sună la telefon să ne spună exact ce simptome au, să comunice cu cei din dispecerat. Noi în această perioadă avem în dispecerat şi un medic la coordonare care le cere detalii despre starea de sănătate celor care ni se adresează aşa că îi rugăm pe oameni să fie deschişi şi sinceri când colegii noştri le cer detalii despre starea de sănătate“, este apelul pe care-l face managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Daniela Popescu.

“În plus, noi cadrele medicale din linia întâi rugăm oamenii să stea în casă şi să respecte cu stricteţe sfaturile date de autorităţi”, concluzionează Daniela Popescu.

Sursa foto: Arhiva Radio Resita

De același autor

Related Articles