Un caz de pestă porcină africană la un mistreț vânat în fondul cinegetic nr. 47 Oraviţa

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor, în cadrul unei şedinţe extraordinare, desfăşurată ieri, la sediul Palatului administrativ. Ședința s-a desfășurat ca urmare a confirmării unui caz de pestă porcină africană la un mistreț vânat pe raza fondului cinegetic nr. 47 Oravița, administrat de AJVPS Caraș-Severin.

Această situaţie determină aplicarea măsurilor de combatere în astfel de cazuri. Prin urmare, a fost adoptată Decizia nr. 20/26.11.2021 privind aprobarea ,,Planului de măsuri în cazul evoluției Pestei Porcine Africane la mistreți pe teritoriul județului Caraș-Severin – fondul cinegetic nr. 47 Oravița.”

În prezent, în județul Caraș-Severin evoluează un număr de 37 de focare de pestă porcină africană la mistreț, fiind diagnosticați pozitiv135 de mistreți.

Un aspect foarte important!  Să nu se sacrifice sau să nu se vândă porcine bolnave pentru că ele pot duce la dispersarea virusului și la apariția de focare. Aceste cazuri pot fi de natură penală.

Toate îmbolnăvirile sau mortalitățile la porcine trebuie anunțate imediat la medicul veterinar !

De același autor

Related Articles