Un cartier nou de blocuri va fi construit la aproximativ 4 km de centrul civic al Reşiţei

Primăria Reşiţa va amenaja un cartier de locuinţe sociale în Stavila şi Marginea. În acest sens a fost semnat contractul de execuţie pentru construcţia a două blocuri cu un total 44 de apartamente, care sunt destinate persoanelor defavorizate.

Imobilele vor fi deservite de alei pietonale şi spaţii verzi pentru petrecerea timpului liber, precizează Primăria Reşiţa, într-un comunicat de presă.

Fiecare bloc va avea în zona de acces câte o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii amplasate în stânga treptelor din zona intrării. Regimul de înălțime al blocurilor este de P + 2 etaje + 3 parțial. La parter, etaj 1 și la etajul 2 au fost compartimentate câte 6 apartamente a câte 2 camere, iar la etaj 3 au fost compartimentate 4 apartamente – 2 a câte 2 camere și 2 a câte 3 camere.

Noile imobile de locuit vor fi deservite de spații de depozitare a deșeurilor, de alei pietonale bine dimensionate, iluminate corespunzător, iar împrejurimile blocurilor vor fi prevăzute cu spații verzi pentru petrecerea timpului liber, astfel încât să se încurajeze socializarea și colaborarea în cadrul comunității. Se propune și o alee pe malul râului Bârzava care servește ca loc de promenadă și valorifică spațiul natural din proximitate.

Terenul pe care se propune investiția se află în intravilan, în afara zonei de protecție a monumentelor istorice fiind în proprietatea municipiului Reșița în nordul cartierelor Stavila și Marginea, în fosta zonă industrială a orașului. Accesul pe terenuri se poate face din strada Zimbrului intersecție cu strada Digului și din dtrada Valigului intersecție cu DJ 582A.

Proiectul a fost cuprins la finanţare începând cu anul 2021 în cadrul Programului de construcții de locuințe sociale conform legii nr. 114/1996, ce are ca scop construirea de locuințe sociale – locuințe cu chirie subvenționată, destinate unor categorii de persoane defavorizate prevăzute de lege, cărora nivelul de existenţă nu le permite accesul la o locuință în proprietate sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei.

Valoarea totală a proiectului, finanţat din bugetul de stat este de 15 milioane de lei.

De același autor

Related Articles