Ultimele componente ale aparatului RT-PCR pentru diagnosticarea infecțiilor COVID-19, au ajuns la Spitalul Județean din Reșița

Ultimele componente ale aparatului RT-PCR de diagnosticare a infecțiilor SARS-COV2, achiziționat de către Consiliul Județean Caraș-Severin, au ajuns deja la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Noul aparat realizează 96 de teste la 3 ore, iar suma alocată pentru achiziționarea acestuia este de circa  1,1 milioane lei.

“Linia de PCR este completă, spațiul din incinta spitalului, destinat acestui aparat este amenajat. În zilele ce urmează, se va proceda la instruirea personalului medical responsabil cu investigațiile de acest tip”, a declarat doamna dr. Corina Tănăsie, medic primar, șef Secție Laborator din cadrul SJU Reșița.

Ultimele ședințe ale forului județean au avut incluse, constant, proiecte de hotărâre ce au vizat importante alocări de bani principalelor unităților spitalicești din județ, cele mai însemnate sume fiind direcționate Spitalului Județean de Urgență Reșița, subordonat Consiliului Județean Caraș-Severin.

Președintele Silviu Hurduzeu a subliniat faptul că:

“de la începutul anului, Consiliul Județean Caraș-Severin a alocat unităților spitalicești din județ, în total, 3,8 milioane lei, din care aproape 2,8 milioane lei Spitalului Județean de Urgență Reșița. Acest ultim aparat achiziționat este de un real ajutor pentru că probele recoltate pacienților ce se prezintă la SJU Reșița nu vor mai fi trimise la Timișoara, ci vor fi prelucrate la Reșița, iar rezultatul va fi obținut în maxim 3 ore.”

De același autor

Related Articles