Ultimatum dat inspectoratelor şcolare de Ministerul Educaţiei, ca sã cearã banii pentru profesori, câştigaţi prin hotărâri judecătoreşti

Ministerul Educatiei a transmia o circularã prin care dã un ultimatum inspectoratelor şcolare din toatã ţara, potrivit documentului ob?inut de Edupedu.ro. Adresa semnatã de secretarul de stat Sorin Ion solicitã „cuantumul sumelor necesare de platã” pentru hotãrârile judecãtoreşti care au ca obiect drepturile salariale şi dobânzile obţinute prin hotãrâri judecãtoreşti, de cãtre profesori şi personalul din şcoli şi grãdiniţe.

Conform reprezentantului Sindicatului Invăţământului Preuniversitar din Caraş-Severin, Maria Zvarici, peste 3000 de cadre didactice din judeţ se află în această situaţie.

„În evidenţele noastre, ale sindicatului, în acest moment sunt 3,000 de hotărâri judecătoreşti care nu au fost puse în plată, din care 2,000 sunt hotărâri pentru sporuri, iar 1,000 de horărâri sunt pentru dobânzi, pentru tranşele de vechime care nu au fost operate. Mai avem încă 100 de hotărâri vechi care nu au fost puse în plată,” ne-a declarat reprezentantul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar din Caraş-Severin, Maria Zvarici.

Termenul limitã este vineri, 25 noiembrie 2022, ora 12:00. Dacã Inspectoratele Şcolare nu vor trimite aceste raportãri până la data şi ora menţionate, Ministerul Educaţiei va considera cã nu existã niciun fel de datorii cãtre angajaţii din educaţie.

Ministerul Educaţiei a transmis un cap de tabel pentru inspectorate, în care acestea sã introducã sumele necesare pe surse de finanţare şi pe tipul de „restanţã”. Acest tabel este împãrţit în douã: prima parte este pentru “sumele aferente recalculãrii drepturilor salariale anterior datei de 31.07.2017 (dacã este cazul)”, iar a doua parte este pentru „sumele aferente recalculãrii drepturilor salariale din 2018-2022”.

Inspectoratele trebuie sã treacã în tabel sumele pe care trebuie sã le primeascã angajaţii din şcoli de la Consiliul local, Consiliul judeţean sau Ministerul Educaţiei.

Tot pânã la termenul de 25 noiembrie 2022, ora 12:00, inspectoratele trebuie sã trimitã la minister şi situaţia cu banii obţinuţi prin hotãrârile judecãtoreşti pentru plata dobânzilor la sumele restante.

În nota oficialã estre menţiunea cã „se vor include şi eventualele tranşe restante aferente anilor precedenţi, neplãtite pânã în prezent”.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles