UCMR renaște! Hidroelectrica a semnat contractul pentru transferul de afacere

Hidroelectrica a semnat contractul cadru pentru transferul de afacere de la Uzina Constructoare de Mașini Reșita (UCMR), către companie. Prețul total al tranzacției este de 67.879.000 de lei.

Tranzacția, realizată vineri 8 decembrie, vizează securizarea bazei de active a UCMR, unica în Sud-Estul Europei și esențială în eficientizarea activității de mentenanță și retehnologizare a Hidroelectrica.

Transferul de Afacere include preluarea platformei de producție industrială ABC, preluarea parțială a platformei de producție Câlnicel, integrarea specialiștilor uzinei din domeniul proiectării, tehnologiei și al execuției, asimilarea know-how-ului aferent proiectelor împreună  cu documentațiile din arhiva proprie a UCMR, precum și preluarea activelor/dotărilor cu mașini-unelte și utilaje necesare executării de echipamente noi, complexe sau a reparațiilor și retehnologizărilor de echipamente aflate în exploatare.

Tranzacția este una de importanță istorică pentru ca va permite Hidroelectrica să dețina în propriul portofoliu atât echipamentele, cât și know-how-ul necesare derulării programului de investiții. 

“Parafarea documentelor reprezintă încă un pas către aducerea în portofoliul companiei noastre a unei unități a cărei tradiție depășește 250 de ani. Knowhow-ul și experiența UCMR, societate care a contribuit de-a lungul timpului la echiparea a cca. 80% dintre centralele Hidroelectrica, vor deschide noi oportunități prin integrarea cu Hidroserv. Ne dorim crearea unei societăți cu performanțe de top, capabilă să presteze servicii nu doar pentru compania mamă, ci să fie realmente competitivă pe piețele de profil naționale și internaționale. Considerăm că există potențial, credem în creștere sustenabilă și acționăm în acest sens ca o echipă” – a declarat  Karoly Borbely, președintele Directoratului Hidroelectrica.

Tranzacția urmează să se finalizeze prin îndeplinirea unei serii de condiții suspensive, care includ – printre altele, aprobarea acesteia de către acționari în cadrul AGA Hidroelectrica.

UCM Reșița și-a început activitatea la 3 iulie 1771, moment la care au fost puse în funcțiune două furnale și forja. Așa după cum se prezintă ea astăzi, aceasta este rezultatul unei îndelungate experiențe în domeniul construcțiilor de mașini în ceea ce privește utilajul energetic, metalurgic, motoarele Diesel și mașinile electrice.

Procedura de vânzare cuprinde toate activele, know how-ul, contractele în derulare, brevetele şi licenţele necesare continuării prestării serviciilor de fabricare, reabilitare şi îmbunătăţire a hidroagregatelor şi echipamentelor auxiliare, la care se adaugă un număr de aproximativ 450 de salariaţi.

De același autor

Related Articles