Turiştii din Geoagiu Băi avertizaţi asupra pericolului consumului de droguri

Turiştii aflaţi în staţiunea Geoagiu Băi şi personalul unităţilor de alimentaţie publică au fost informaţi de poliţişti, jandarmi şi de specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (C.P.E.C.A.) Hunedoara cu privire la efectele şi riscurile consumului de droguri şi alcool, în cadrul unei acţiuni de informare, sensibilizare şi conştientizare a populaţiei. Activitatea a avut loc astăzi, în locurile de petrecere a timpului liber din Geoagiu Băi şi a beneficiat de cu sprijinul Direcţiei de Asistenţă Socială Geoagiu.
Acţiunea a avut drept scop creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei cu privire la efectele nocive ale drogurilor şi alcoolului asupra sănătăţii.
În cadrul acţiunii, reprezentanţii autorităţilor au distribuit materiale informative şi de promovare a serviciilor pe care C.P.E.C.A. Hunedoara le oferă persoanelor care au nevoie de ajutor, dar şi recomandări preventive şi informaţii cu privire la modalităţile pe care personalul teraselor sau barurilor le are la dispoziţie pentru a sesiza autorităţile, în cazul în care observă aspecte ce se pot circumscrie consumului ilegal sau traficului de substanţe psihotrope.
O acţiune informativ-preventivă asemănătoare avut loc săptămâna trecută, în incinta Ştrandului municipal din Deva.
Potrivit statisticilor, drogurile ilicite şi alcoolul sunt adesea consumate împreună, în mediile recreaţionale (festivaluri, concerte, cluburi etc.). Un studiu al Agenţiei Naţionale Antidrog, realizat în rândul persoanelor cu vârsta de 13-34 ani, care frecventează diferite locaţii de petrecere a timpului liber, arată că pe primele trei locuri între cele mai consumate droguri ilicite la festivaluri/concerte se află canabisul, noile substanţe psihoactive (NSP) şi Ecstasy.

De același autor

Related Articles