Tulpina Omicron are transmitere comunitară în Caraș-Severin! Avem și cel mai mare număr de persoane reinfectate cu Covid

Număr record de persoane reinfectate cu SARS Cov-2 în Caraş-Severin. 22 de oameni s-au îmbolnăvit, din nou, şi este cea mai mare cifră de la începutul pandemiei transmisă în 24 de ore.

Vaccinarea anti COVID rămâne cea mai puternică metodă de protecţie, şi pentru cei care au trecut deja prin boală. Pentru a nu se reinfecta cu noua variantă Omicron, oamenii sunt sfătuiţi, de specialiștii în sănătate publică, să se vaccineze mai repede, la 3-4 luni după boală şi să nu mai aştepte până la 6 luni.

Direcţia de Sănătate Publică anunţă că avem și o transmitere comunitară a variantei Omicron în judeţul Caraş-Severin şi că în realitate numărul celor infectaţi cu această tulpină ar fi mult mai mare. Cum de s-a ajuns în această situație ne explică şeful DSP, Dănilă Miloş:

Am făcut o secvențiere pentru un număr de 7 persoane, din nefericire am constatat la un caz că nu are istoric de călătorie, fapt ce arată că există o transmitere comunitară, din păcate și în județul nostru se realizează o transmitere comunitară, așa cum este în toată Europa și s-ar putea să fie mult mai multe cazuri decât avem acum”.

Oficial, până în acest moment, în Caraş-Severin au fost confirmate 5 persoane infectate cu Omicron.

În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 19.649 de persoane infectate cu Covid-19. Au fost raportate de către INSP şi 49 de decese. În Caraş-Severin, în acest interval au fost confirmate 175 de persoane pozitive. În spitalele din judeţ sunt internaţi 59 de pacienţi cu SARS CoV-2, dintre care 11 sunt la ATI. A fost raportat şi un deces, este vorba despre o femeie în vârstă de 83 de ani din Bocşa care avea şi comorbidităţi.

Sursa foto: formare medicala

De același autor

Related Articles