Trenulețul de agrement, care circulă de două săptămâni în stațiunea Băile Herculane, se bucură de un mare succes în rândul localnicilor și turiștilor de pe Valea Cernei, care nu ratează ocazia de a efectua măcar un tur complet, de la Parcul Vicol până la Ștrandul 7 Izvoare și retur. Cei mai bucuroși sunt, desigur copiii, însă și cei mari se lasă cuprinși de euforia călătoriei cu trenulețul!

Trenulețul circulă în fiecare zi, în funcție de condițiile meteorologice, prima cursă fiind la ora 9.00 de la Parcul Vicol, urmând traseul Podul Roșu – Parcul Central – Statuia lui Hercules – Uzina Electrică – Cascadă, cu întoarcere șa Ștrandul 7 Izvoare pe Valea Cernei. Prețul unui tur complet (dus-întors) este 15 lei, o călătorie costă 10 lei, pentru copii tarigul se reduce la jumătate, iar copiii sub 3 ani circulă gratuit.

Cele mai multe solicitări sunt la sfârșitul săptămânii, când numărul turiștilor crește simțitor și trenul circulă cu ambele vagoane pline, mulți călători așteptând la capătul traseului să se îmbarce în vagoane! Dealtfel, trecerea trenulețului este de multe ori aplaudată de cei care sunt la plimbare prin stațiune și care nu ratează momentul de a face fotografii sau filmulețe cu trenulețul în mișcare! Atmosfera în vagoane este antrenantă, copiii fiind încântați de parcurgerea traseului, inițiativa acestui mijloc de agrement fiind apreciată de localnici și mai ales turiștii stațiunii de pe Valea Cernei!

Paul-Sever SMADU