Trenul cu hidrogen Reşiţa-Timişoara-Stamora Moraviţa se pune în mişcare. Autorităţile vor semna contractul de proiectare

Proiectul trenului de mare viteză care va lega Reşiţa de Timisoara şi ulterior de Serbia prinde contur la un an de la semnarea parteneriatului de colaborare între județele Caraș-Severin și Timiș și municipiile Reșița și Timișoara.

Primarul Reşiţei, Ioan Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, primarul Timişoarei, Dominic Fritz şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica vor semna miercuri, 12 ianuarie, contractul cu SC Metroul SA, firma care va realiza documentaţiile preliminare pentru noua cale ferată Reşiţa-Voiteni-Timişoara şi Timişoara-Stamora Moraviţa.

Din partea SC Metroul SA, la întâlnire vor fi prezenţi directorul general Mircea Andrei Rozorea, directorul general adjunct Lucian Melinceanu, directorul Narcis Ştefan Neaga şi consilierul Mariana Capra.

Miercuri, 12 ianuarie, în sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin va avea loc semnarea contractului de servicii cu SC Metroul SA pentru obiectivul de investiție “Reabilitare/Modernizare infrastructură feroviară Reșița Nord – Timișoara Nord cu extensie Voiteni – Stamora Moravița – frontieră”.

Contractul de servicii cuprinde: elaborarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate, întocmirea documentației tehnice pentru achiziție proiect tehnic și execuție, întocmirea documentației în vederea obținerii finanțării proiectului în cadrul PNRR sau prin orice alt program de finanțare din ciclul financiar 2021-2027, anunţă Primăria Reşiţa.

Primarul Ioan Popa: SC Metroul SA este o companie foarte serioasă care are istoric şi expertiză în genul acesta de lucrări. O echipă din partea firmei care a câştigat contractul va efectua astăzi o primă inspecţie cu drezina pe calea ferată Reşiţa-Voiteni-Timişoara-Stamora Moraviţa.

Valoarea totală a contractului este de 10.745.000 lei fără TVA. Cel mai probabil proiectul va fi executat prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Amintim că în 1 Decembrie 2020, municipiile Reşiţa şi Timişoara şi Consiliile Judeţene Caraş-Severin şi Timiş au semnat un acord de parteneriat pentru modernizarea căii ferate ce leagă Reşiţa, Timişoara şi Stamora Moraviţa.

De același autor

Related Articles