Trei spitale din Caraș-Severin s-au transformat în focare de COVID-19. La Spitalul Județean din Reșița dar și la Spitalele Orășenești din Oravița și Moldova Nouă mai multe cadre medicale s-au infectat cu temutul coronavirus.

Direcția de Sănătate Publică a deschis mai multe anchete epidemiologice și a efectuat acțiuni de dezinfecție. Cadrele medicale au fost izolate iar cele trei spitale își desfășoară activitatea fără probleme, a dat asigurări purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Avem în acest moment trei focare, în trei spitale din Caraș-Severin. La Spitalul Județean din Reșița focarul a izbucnit în secția de Diabet, alte două focare au fost confirmate la Spitalele Orășenești din Oravița și Moldova Nouă. Fiecare dintre aceste focare are câte trei cadre medicale afectate este vorba despre două asistente și câte o infirmieră. Starea de sănătate a acestora este bună dar atragem în continuare atenție că este foarte important ca toate cadrele medicale să respecte circuitele și să se protejeze cu multă atenție. S-a făcut dezinfecția terminală și sperăm că aceste focare vor fi închise cât mai repede”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Daniel Botgros.

În Caraș Severin sunt active 12 focare de infectare cu SARS COV-2.

La ora actuală din 28 de focare raportate în județul Caraș-Severin mai sunt active 12, conform datelor primite astăzi de la Direcția de Sănătate Publică. În plus, în acest sfârșit de săptămână au fost finalizate 69 de anchete epidemiologice, în lucru inspectorii DSP mai au 47.