Trei funcţionari din Primăria Timişoara care au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare în cazul porţii de la intrarea în oraş care a omorât un tânăr, eliberaţi din funcţie

Trei funcţionari din Primăria Timişoara care au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare în dosarul deschis după ce, în 2017, o poartă de la intrarea în oraş s-a prăbuşit, în timpul unei furtuni, şi a ucis un tânăr, au fost eliberaţi din funcţii. Ei erau responsabili de recepţia lucrării şi au semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Prin decizia instanţei, lor li s-a interzis şi ocuparea unei funcţii care implică exerciţiul autorităţii de stat. ”Trei funcţionari au plecat din sistem, dar responsabilii morali încă nu şi-au cerut scuze. Lupta noastră este ca ei să nu mai aibă nimic de decis vreodată”, a subliniat primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

 ”Azi am semnat dispoziţiile de eliberare din funcţie a celor 3 funcţionari care au fost găsiţi vinovaţi pentru poarta care s-a prăbuşit la furtuna de acum 6 ani. Atunci a murit studentul Vlad Baici. Primăria modernizase poarta de intrare în oraş fără proiect sau autorizaţie. Nu resimt niciun fel de satisfacţie azi. Aş da orice ca tânărul mort atunci să fie în viaţă”, a arătat Dominic Fritz, într-o postare pe Facebook.

El a precizat că Oamenii care au fost găsiţi vinovaţi au avut strict funcţii de execuţie.

Au funcţionat într-un sistem al lui «merge şi aşa». Sistemul a fost patronat şi alimentat de un primar preocupat mereu să fie buricul pământului, dar când lucrurile i-au explodat în faţă niciodată nu a ştiut nimic. Un sistem perfecţionat de Direcţia Tehnică, pentru a cărei conducere respectul pentru autorizare şi proiectare era o raritate. Trei funcţionari au plecat din sistem, dar responsabilii morali încă nu şi-au cerut scuze. Lupta noastră este ca ei să nu mai aibă nimic de decis vreodată”, a subliniat primarul Timişoarei.

În septembrie 2017, poarta de intrare în Timişoara de pe Calea Lugojului s-a prăbuşit, în timpul unei furtuni, peste o maşină, omorând astfel un tânăr de 24 de ani care a tras autoturismul pe dreapta, aşteptând să termina vijelia.

Poarta de la intrarea în oraş a fost amenajată de Primăria Timişoara în vara anului 2015. Muncitorii firmei Stareto, căreia i-a fost încredinţată lucrarea, au făcut intervenţii pe consolele verticale, dar şi pe grinda metalică orizontală.

Lucrarea a costat 56.000 de euro, din care o mică parte, aproximativ 4.500 de euro, a reprezentat o sponsorizare, potrivit datelor transmise News.ro, atunci, de către Primăria Timişoara.

Sursa News.ro

FOTO: Facebook

De același autor

Related Articles