Trei cetăţeni străini, opriţi în tentativă de trecere ilegală

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiş, au depistat doi cetăţeni din Palestina şi unul din Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia.

În data de 11.02.2023, ora 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia – I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, la aproximativ 200 m de linia de frontieră, trei cetăţeni străini care se deplasau din interiorul ţării spre frontiera cu Serbia.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Jimbolia pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt doi tineri Palestina şi unul din Afganistan cu vârste cuprinse între 22 şi 24 de ani, toţi solicitanţi de azil pe teritoriul României.

Din primele declaraţii a rezultat că aceştia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în Italia pe traseul România-Serbia-Croaţia-Albania-Italia”, transmite purtatorul de cuvânt, subcomisar de poliție Nicola Petre-Ionuţ.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Cele mai citite

Related Articles