Traseul tematic spre Crucea Albă – deschis iubitorilor de drumeții de pe Valea Cernei!

cof

Administrația Parcului Național Domogled-Valea Cernei a amenajat, pentru sezonul turistic din acest an, traseul tematic spre Crucea Albă – unul dintre cele mai solicitate trasee de iubitorii de drumeții montane care ajung în Băile Herculane și care nu sunt deloc puțini!

„Este vorba despre un traseu pe parte de biologie, pentru că în această zonă avem foarte multe specii submediteraneene și atunci am amplasat mai multe panouri informative acolo unde sunt localizate aceste specii! Este un panou informativ cu câteva detalii despre specie, unde se găsește, cum arată, care este arealul de răspândire! Sunt 9 astfel de panouri și un panou la Crucea Albă, acolo este cu legendele Crucii Albe, pentru că după cum știți sunt mai multe legende legate de modul în care a apărut această Cruce, precum și o panoramă a Văii Cernei, cu principalele obiective care se văd de la Crucea Albă!

Amenajarea traseului am realizat-o din resurse proprii, din tariful de vizitare pe care-l încasăm de la turiști și cu forța noastră am făcut aceste panouri, toți colegii am colaborat și cu ajutorul turiștilor, prin acest tarif de vizitare și pe această cale le mulțumim pentru sprijinul acordat! Când turiștii ajung la Centrul de vizitare și mă întreabă de diferite trasee, le spun că avem amenajat acum un traseu tematic și mulți spun că sunt interesați și vor merge pentru a-l vedea!”, ne-a declarat Mariana Păsărin – specialist în educație ecologică din cadrul Administrației Parcului Național Domogled-Valea Cernei.

Paul-Sever SMADU