Traseele montane de pe Valea Cernei au fost marcate pentru biciclişti

Temperaturile ridicate din ultimele zile au scos din casă iubitorii mersului cu bicicleta. Aceştia au început să îşi facă simţită prezenţa şi pe traseele montane de pe Valea Cernei.

Pentru ca bicicliştii să işi poată pună în practică pasiunea în condiţii de siguranţă, de amenajarea traseelor turistice montane s-au ocupat şi cei de la Clubului Montan din Băile Herculane.

Alături de Parcul Național, noi, cei din Clubul Montan, am amenajat câteva trasee turistice. Am pus bornele de pe traseu şi panourile de informații.

Avem destule trasee turistice montane, aș vrea să menționez traseul Luncile Cernei, care pleacă din Herculane, trece prin Topleţ și ajunge la Orșova. Se poate vizita Sfinxul Bănățean, Piatra Colibată, Morile de apă de la Orșova, care sunt cele mai vechi mori de apă din țară. Un traseu turistic super pitoresc, poate fi parcurs de către orice biciclist, cu orice bicicletă, bineînțeles să fie MountenBike.

Acuma, mai avem traseele montane mai dificile cu un grad de dificultate crescut: Vârful Stoghirului, Poiana Padeșului, după aceea, la coada lacului avem traseul turistic care face conturul lacului, pleacă de la podul de la coada lacului și ajunge până la barajul de la Şapte Izvoare.

De asemenea, Cascada Fecioara Maria este un obiectiv foarte frumos, vizitat de toată lumea. Merge lumea acolo cu copiii, cu familia, se poate opri, se poate opta pentru un picnic, trece printr-o zonă mirifică. Jos avem lacul, deasupra avem crestele Munților Cernei și Munții Mehedinți.

Spre surprinderea mea, an de an se înmulțesc bicicliștii pe Valea Cernei. Acum, ei pot opta pentru mai multe trasee turistice, aceste trasee cicloturistice sunt marcate cum trebuie, nu se rătăcesc, pot să facă și aventură, pot să meargă cu bicicletele freeride, să facă coborâri montane spectaculoase, dacă nivelul lor de pregătire este mai ridicat și au biciclete competente,” ne-a declarat  președintele Clubului Montan din Băile Herculane, Doru Coșei.

Cele mai citite

Related Articles