[UPDATE] Copilul înecat la Anina va fi înmormântat cu sprijinul Primăriei

anina-steierdorf-turism

Marţi, 18. martie ora 16.00:

Primăria Anina, va ajuta familia îndoliată cu toate cele necesare, pentru a înmormânta cum se cuvine minorul, răpit brusc de moartea necruţătoare, a spus viceprimarul oraşului, Dorinel Ungureanu. Serviciul de asistenţă socială din cadrul primăriei va acoperi costurile aducerii trupului neînsufleţit în localitatea de domiciliu, precum şi înhumarea acestuia, a precizat pentru Radio România Reşiţa, Elena Popa, şeful acestui serviciu.

***

Marţi, 18. martie ora 10.00:

Copilul de 6 ani de la Anina, înecat într-un bazin de decantare dezafectat al fostei intreprinderi miniere din localitate, a decedat aseară la Spitalul de copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara, a precizat pentru Radio România Reşiţa purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, dr. Mihai Gafencu.

Din informaţiile obţinute reiese faptul că, micuţul a înghiţit o substanţă chimică din apa în care era căzut, lucru care a dus la intrarea acestuia în stop cardio-respirator şi mai apoi la deces. La această oră se desfăşoară autopsia, pentru a determina cu exactitate cauzele care au dus la decesul copilului.

Respectivul bazin de apă trebuia să fie acoperit de către lichidatorul judiciar al obiectivelor fostei mine deoarece reprezintă un real pericol. De fapt, potrivit autorităţilor locale din Anina, neglijenţa celui care a rămas să administreze ruinele fostei mine mai poate provoca victime.

Revenim cu informaţii.

***

Luni, 17. martie ora 21.15:

Copilul de la Anina a fost declarat mort în urmă cu 20 de minute!

Amintim că în urma manevrelor specializate efectuate în această după-amiază la Spitalul de copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara, acesta a fost declarat mort în urmă cu câteva zeci de minute, a informat din cadrul secţiei de primiri urgenţe, infirmier de serviciu, Maria Stoian.

Revenim cu informaţii.

***

Luni, 17. martie ora 20.45:

Copilul de 6 ani, care a căzut astăzi într-un bazin de decantare al fostei intreprinderi miniere din Anina, este în viaţă – am aflat de la doctorul Daniel Leucon de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. La scurt timp după incidenţ micuţul, aflat în stop cardio-respirator a fost transportat la unitatea de primiri urgenţe din Reşiţa. Aici, în urma manevrelor de resuscitare, de mai bine de două ore, a fost readus la viaţă şi trimis la Spitalul de copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara, pentru îngrijiri specializate.

Vă reamintim că, atunci când a fost găsit de membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei oraşului Anina minorul nu mai prezenta semne vitale, fiind în comă profundă.

Vom reveni cu amănunte.

***

Luni, 17. martie ora 14.00:

O tragedie s-a produs în această dimineaţă în oraşul cărăşan Anina. Un copil de 6 ani, în timp ce se juca nesupravegheat, a căzut într-un bazin de decantare al fostei intreprinderi miniere din localitate. Când a fost găsit, minorul nu mai prezenta semne de viaţă, el aflându-se în comă profundă.  Membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei oraşului, ajunşi la faţa locului, au scos copilul din apă şi au început manevrele de resuscitare, a informat Cristian Mosoroceanu, şeful acestui serviciu. Micuţul, aflat în stop cardio-respirator a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, însă pe drum, în ciuda repetatelor manevre de resuscitare, efectuate de medicii Serviciului de Ambulanţă Caraş-Severin, acesta a decedat, a spus Cristian Mosoroceanu.

Primăria Anina, va ajuta familia îndoliată cu toate cele necesare, pentru a înmormânta cum se cuvine minorul, a cărui viaţă a fost curmată brusc, din neatenţie a mai spus Cristian Mosoroceanu. Familia băiatului aflată într-o situaţie materială precară figurează pe listele de ajutor social ale primăriei oraşului, iar primarul Gheorghe Românu va face demersurile pentru ca aceştia să beneficieze de ajutorul instituţiei pe care o conduce.

Amintim că locaţia în care a sfârşit tragic copilul de 6 ani este neîmprejmuită şi nu prezintă siguranţă pentru localnicii din zonă. Ea aparţine de clădirile dezafectate ale preparaţiei de la Puţul I al fostei Intreprinderi Miniere Anina, aflată de peste 10 ani în proprietatea unui administrator judiciar care, dezinteresat de locaţia pe care trebuia să o aibă în grijă, a lăsat-o de izbelişte. În acest răstimp, acesta a acumulat o datorie de 13 miliarde de lei la bugetul local prin neplata impozitelor şi taxelor, a mai spus Cristian Mosoroceanu.

Edilul oraşului Anina, Gheorghe Românu, s-a interesat la Direcţia judeţeană a Finanţelor Publice despre o eventuală preluare a ansamblului de la Puţul I, de către primărie, în vederea conservării şi punerii în siguranţă, dar momentan demersurile acestuia au rămas fără ecou, ele fiind respinse de către FISC, motivele nefiindu-i comunicate până la ora redactării acestor informaţii.

Vom reveni cu amănunte.

Sursa foto: www.tymestours.ro

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles