[VIDEO] Traficanţi audiaţi la DIICOT

tribunal

35 de percheziţii domiciliare au fost organizate în această dimineaţă în Reşiţa, Timişoara, Lugoj, Moraviţa şi Deta. Mascaţii i-au luat din pat pe cei care în ultimul an au reuşit să plaseze pe piaţa neagră peste 77 de mii de pachete de ţigări de contrabandă. Ţigările erau introduse peste câmp, din Serbia sau aduse ilegal din Ucraina. Cele mai multe percheziţii au avut loc în Reşiţa, în cartierul Lunca Bârzavei, în Dealul Crucii, dar şi în zona Universalului Vechi. 30 de persoane se află la audieri, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Ancuţa Cheţan. „În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2014, suspectul M.G. a constituit un grup infracţional organizat, care a desfăşurat o activitate de amploare pe segmentul pieţei negre a produselor accizabile. Activitatea infracțională a grupării a fost structurată pe trei mari paliere. Liderul grupului a creat un segment responsabil cu aprovizionarea, un palier responsabil cu transportul şi depozitarea, precum şi palierul de distribuţie stradală”, a declarat agentul şef adjunct Ancuţa Cheţan.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor şi al jandarmilor, iar suportul de specialitate a fost asigurat de lucrătorii Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă din Caraş-Severin.
Parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]

[/youtube]

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles