Trafic de migranţi indieni la graniţa României cu Serbia

În cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia -Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara – au depistat, în zona de competenţă, cinci cetăţeni din India, care au încercat să intre ilegal în Romania din Serbia. În acţiunea ilegală, migranţii au fost sprijiniţi de un cetăţean din România, care este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi.

În data de 02.07.2022 în jurul orei 20.30, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia s-a declanşat o acţiune privind prevenirea şi combaterea traficului de migranţi în zona de frontieră, fiind organizat un filtru de control pe comunicaţia DJ594, între localităţile Jimbolia-Grabaţi.   
Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea unui autoturism marca Opel, înmatriculat în România, despre care existau suspiciuni că şoferul transportă migranţi din zona de frontieră. La controlul efectuaţ în interiorul mijlocului de transport se mai aflau alţi cinci pasageri.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetăţeni din India, toţi bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani, care au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, la frontiera verde. 
Sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii din India şi respectiv de trafic de migranţi pentru conducătorul autovehiculului. 
Cetăţenilor români şi străini li se recomandă să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop 021.9590.

De același autor

Related Articles