Tot mai aproape de un nou Spital Județean la Reșița

Se fac pași importanți pentru construirea unui nou Spital Județean la Reșița. Studiul de Fezabilitate si Proiectul Tehnic sunt, la această oră, în licitație pe SICAP, iar acest proiect important, pentru Caraș-Severin, va avea și sprijinul Ministerului Sănătății, a declarant ieri în cadrul conferinței de la Consiliului Județean, primarul municipiului, Ioan Popa:

PUZ-ul, Planul Urbanistic Zonal este la Ministerul Sănătății pentru avizare; în ultimele cinci zile, am avut nenumărate discuții cu ministrul Rafila. O coincidența fericită, face ca unul dintre consilierii personali ai domnului Rafila, un domn Rogobete din Anina, care este medic anestezist la Timișoara, să fie pus în cunoștință cu situația noastră, cu noul spital județean și ni s-a promis tot sprijinul în acordarea acestui aviz.

Au existat la nivelul Ministerului Sănătății, în zona de avizare, discuții dacă avem capacitatea administrativă de a realiza un proiect de o asemenea amploare, iar noi am transmis că avem 18 persoane în cadrul Direcției de Proiecte Europene și ca ne asumăm acest proiect. Urmare a acestor lămuriri, așteptăm săptămâna aceasta avizul de la Ministerul Sănătății.

Au fost companii care au vrut, deja să facă vizita în teren, să vadă despre ce amplasament este vorba. Ne așteptăm la o competiție serioasă în realizarea acestui proiect tehnic, care va trebui predat la sfârșitul anului în curs. Asta ne pune în pole- position, astfel încât în 2023 să scoatem la licitație execuția acestui spital și sunt absolut convins că vom face acest spital nou “.

Noul spital județean va fi construit în zona Triaj, pe un teren de peste 12 hectare, pe care Primăria Reșița l-a pus la dispoziția Consiliului Județean Caraș-Severin, în baza unui protocol de colaborare. Complexul medical cu 550 de paturi va beneficia de toata infrastructura necesară și de aparatură medical de ultimă generație.

Dacă în 2023, va exista o firmă câștigătoare pentru execuția spitalului din Reșița, atunci avem toate șansele să primim o finanțare în valoare de 100-150 milioane de euro, a mai precizat Ioan Popa.

Sursa foto: Primăria Reșița

De același autor

Related Articles