Ascultă Radio România Reșița Live

Tocană de bivol pe Circuitul Gastronomic Arădean ce începe la Pecica

Revenirea la Arad este programată la ora 15.
Consiliul Județean are deja experiența organizării acestor evenimente. Anul trecut a inițiat și organizat Circuitul Cramelor, cu un succes mare la arădeni, cu vizitatori și din Ungaria, Germania, Italia, Statele Unite, Republica Moldova, Austria.

Anul acesta, s-a decis extinderea programului, prin înființarea Circuitului Gastronomic și continuarea Circuitului Cramelor, la toamnă. Proiectul „Circuitul Gastronomic Arădean” care începe în 5 mai, la Pecica, se va încheia în 15 decembrie, la Săvârșin, printr-un tăiat tradițional de porc.

Ce ne dorim cu acest program este ca arădenii să își descopere sau să își redescopere județul. Sunt locuri foarte frumoase în județul Arad, oameni foarte gospodari. Unii dintre ei sunt chiar mai bine cunoscuți de străini decât de arădeni. Nu ne-am propus să fie doar un eveniment de degustare, ci și unul de prezentare a specificului local, a unor obiective relevante, a unor personalități importante care și-au lăsat amprenta asupra comunității respective. În calitate de președinte al Consiliului Județean, am avut această inițiativă pentru că gastronomia face parte din cultura Aradului, în sens larg, și vreau să le arătăm tuturor că Aradul are cu ce se lăuda!„, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean, a punctat felul în care CJA dorește să conecteze comunitățile Aradului, cu o rețea de drumuri modernizate. „De anul acesta, începem să modernizăm drumurile județene, nu doar să le reparăm. Strategia noastră prevede reabilitarea și modernizarea a 300 de kilometri de drumuri județene. Ca să ne promovăm valorile, inclusiv zestrea gastronomică sau turistică, avem nevoie de o infrastructură modernă și sigură. Lucrările ce vor începe în mai multe zone ale județului vor fi ample, nu doar niște simple reparații„, a completat Sergiu Bîlcea.

Petru Antal, primarul orașului Pecica, s-a declarat încântat de faptul că circuitul gastronomic începe chiar cu Pecica. „Avem ce oferi turiștilor. Pecica este recunoscută prin varietatea sa gastronomică, iar ferma de bivoli reprezintă ceva inedit pentru județul nostru. De asemenea, avem două biserici monument istoric, atât cea romano-catolică, cât și cea ortodoxă„, a afirmat primarul Petru Antal.

Ferma de bivoli are 40 de exemplare, de diferite vârste, și a atras mii de vizitatori, de la înființarea ei, în anul 2013. În cadrul Fermei funcționează un muzeu modern al tradițiilor pecicane.

Înscrierile la circuitul gastronomic se pot face la numărul de telefon 0728.116.412, de luni până vineri, între orele 9.30-16.30. Cei care doresc se pot înscrie și on-line, pe site-ul www.sageataverde.ro. Prețul pachetului la Pecica este de 50 de lei, cu transport inclus.

Tocană de bivol pe Circuitul Gastronomic Arădean ce începe la Pecica

Articol editat de Radio Resita, 6 aprilie 2018, 11:52

Revenirea la Arad este programată la ora 15.
Consiliul Județean are deja experiența organizării acestor evenimente. Anul trecut a inițiat și organizat Circuitul Cramelor, cu un succes mare la arădeni, cu vizitatori și din Ungaria, Germania, Italia, Statele Unite, Republica Moldova, Austria.

Anul acesta, s-a decis extinderea programului, prin înființarea Circuitului Gastronomic și continuarea Circuitului Cramelor, la toamnă. Proiectul „Circuitul Gastronomic Arădean” care începe în 5 mai, la Pecica, se va încheia în 15 decembrie, la Săvârșin, printr-un tăiat tradițional de porc.

Ce ne dorim cu acest program este ca arădenii să își descopere sau să își redescopere județul. Sunt locuri foarte frumoase în județul Arad, oameni foarte gospodari. Unii dintre ei sunt chiar mai bine cunoscuți de străini decât de arădeni. Nu ne-am propus să fie doar un eveniment de degustare, ci și unul de prezentare a specificului local, a unor obiective relevante, a unor personalități importante care și-au lăsat amprenta asupra comunității respective. În calitate de președinte al Consiliului Județean, am avut această inițiativă pentru că gastronomia face parte din cultura Aradului, în sens larg, și vreau să le arătăm tuturor că Aradul are cu ce se lăuda!„, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean, a punctat felul în care CJA dorește să conecteze comunitățile Aradului, cu o rețea de drumuri modernizate. „De anul acesta, începem să modernizăm drumurile județene, nu doar să le reparăm. Strategia noastră prevede reabilitarea și modernizarea a 300 de kilometri de drumuri județene. Ca să ne promovăm valorile, inclusiv zestrea gastronomică sau turistică, avem nevoie de o infrastructură modernă și sigură. Lucrările ce vor începe în mai multe zone ale județului vor fi ample, nu doar niște simple reparații„, a completat Sergiu Bîlcea.

Petru Antal, primarul orașului Pecica, s-a declarat încântat de faptul că circuitul gastronomic începe chiar cu Pecica. „Avem ce oferi turiștilor. Pecica este recunoscută prin varietatea sa gastronomică, iar ferma de bivoli reprezintă ceva inedit pentru județul nostru. De asemenea, avem două biserici monument istoric, atât cea romano-catolică, cât și cea ortodoxă„, a afirmat primarul Petru Antal.

Ferma de bivoli are 40 de exemplare, de diferite vârste, și a atras mii de vizitatori, de la înființarea ei, în anul 2013. În cadrul Fermei funcționează un muzeu modern al tradițiilor pecicane.

Înscrierile la circuitul gastronomic se pot face la numărul de telefon 0728.116.412, de luni până vineri, între orele 9.30-16.30. Cei care doresc se pot înscrie și on-line, pe site-ul www.sageataverde.ro. Prețul pachetului la Pecica este de 50 de lei, cu transport inclus.

 

Spitalul Județean din Reșița are RMN nou
Actualitate vineri, 26 decembrie 2025, 06:45

Spitalul Județean din Reșița are RMN nou

Noul aparat de Rezonanță Magnetică Nucleară (RMN) a fost deja instalat și va fi funcțional, anunță președintele Consiliului Județean...

Spitalul Județean din Reșița are RMN nou
Transportul public din Reşiţa, pe un trend ascendent: mai mulți călători, cheltuieli mai mici
Actualitate joi, 25 decembrie 2025, 15:33

Transportul public din Reşiţa, pe un trend ascendent: mai mulți călători, cheltuieli mai mici

Transportul public din Reșița este pe un trend ascendent cu peste 4 milioane de călători și costuri mai mici după reintroducerea tramvaiului....

Transportul public din Reşiţa, pe un trend ascendent: mai mulți călători, cheltuieli mai mici
Aquatim, partener într-un proiect european pentru muzee ale apei mai incluzive și accesibile
Actualitate joi, 25 decembrie 2025, 15:06

Aquatim, partener într-un proiect european pentru muzee ale apei mai incluzive și accesibile

Aquatim, partener într-un proiect european pentru muzee ale apei mai incluzive și accesibile Aquatim este partener într-un nou proiect european...

Aquatim, partener într-un proiect european pentru muzee ale apei mai incluzive și accesibile
Revitalizarea malurilor râului Cerna la Băile Venera: proiect verde cu implicarea comunității
Actualitate joi, 25 decembrie 2025, 14:05

Revitalizarea malurilor râului Cerna la Băile Venera: proiect verde cu implicarea comunității

Proiectul de revitalizare a malurilor râului Cerna, în zona Băile Venera din Băile Herculane, a intrat într-o etapă esențială. În prezent, o...

Revitalizarea malurilor râului Cerna la Băile Venera: proiect verde cu implicarea comunității
Actualitate joi, 25 decembrie 2025, 10:07

Reșița: Locuințe sociale moderne și spații verzi în cartierul Mociur

Primăria Reșița a finalizat lucrările de reabilitare a Căminului nr. 2 din cartierul Mociur, oferind 50 de apartamente moderne pentru familii...

Reșița: Locuințe sociale moderne și spații verzi în cartierul Mociur
Actualitate joi, 25 decembrie 2025, 09:00

Masa de Crăciun fără riscuri pentru sănătate. Sfaturile medicului Mihaela Dalea pentru a evita excesele alimentare

Crăciunul este, fără îndoială, un moment de bucurie, de familie și mese îmbelșugate. Preparatele tradiționale, de la sarmale și friptură...

Masa de Crăciun fără riscuri pentru sănătate. Sfaturile medicului Mihaela Dalea pentru a evita excesele alimentare
Actualitate joi, 25 decembrie 2025, 07:34

Reabilitare peisagistică în cartierul Nord din Caransebeș: un proiect verde de 43 milioane lei

Primarul Borcean Felix a semnat unul dintre cele mai mari contracte de finanțare din istoria Caransebeșului, în valoare de 43 de milioane de lei,...

Reabilitare peisagistică în cartierul Nord din Caransebeș: un proiect verde de 43 milioane lei
Actualitate miercuri, 24 decembrie 2025, 15:00

Obiceiuri de Crăciun, în lumea satului din Banat: Sărbătoarea naşterii Domnului la Rusca Montană

Tradiţii autentice de Crăciun la Rusca Montană, păstrate din generaţie în generaţie An de an, în preajma sărbătorilor de iarnă, locuitorii...

Obiceiuri de Crăciun, în lumea satului din Banat: Sărbătoarea naşterii Domnului la Rusca Montană