TMK în analiză: Autorităţile de mediu din Caraş-Severin studiază problema combinatului siderurgic aflat în procedură de reglementare

Societatea comercială TMK Reşiţa se află în procedură de reglementare la Agenţia pentru Protecţia Mediului pentru obţinerea unei noi autorizaţii integrate de mediu, a precizat pentru Radio Reşiţa Marius Vodiţă – directorul instituţiei.

Potrivit acestuia procesul de autorizare a început, din partea combinatului siderurgic aşteptându-se un program de măsuri, dispuse de Garda de Mediu Caraş-Severin, care prevede remedierea deficienţelor constatate, precum şi analiza stării tehnice a întregii hale de producţie a oţelului conform legislaţiei de mediu în vigoare.

Amintim că, la jumătatea lunii trecute, comisarii Gărzii de mediu Caraş-Severin au sancţionat societatea din Reşiţa, conform legii calităţii aerului, cu o amendă contravenţională de 15.000 de lei privind poluarea cu praf a cartierelor din imediata vecinătate a combinatului siderurgic din municipiul de pe Bârzava. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles