Titularizarea va avea loc la finalul lunii. Ministerul Educației a stabilit calendarul mobilității personalului didactic

Ministerul Educației a anunţat că titularizarea va avea loc în 29 iulie, după ce iniţial examenul a fost anulat. Astfel că profesorii se pot înscrie de mâine şi până în 16 iulie, dosarele putând fi depuse la inspectoratele școlare sau se pot transmite și electronic. Candidaţii vor afla rezultatele în 4 august, în perioada 4 – 5 august se pot face contestaţii, iar 11 august vor fi afișate notele finale.

În urma promulgării de către președintele României, Klaus Iohannis, a Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului de învățământ, a fost aprobat prin ordin de ministru și transmis spre publicare în Monitorul Oficial, Calendarul mobilității personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021.

Astfel, în perioada 9-16 iulie, candidații la concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar își vor depune dosarele de înscriere la inspectoratele școlare sau se pot transmite și electronic.

Proba scrisă din cadrul acestui concurs (titularizare) va avea loc în data de 29 iulie 2020, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare în vigoare. Primele rezultate vor fi afișate pe 4 august. Contestațiile vor fi depuse în perioada 4-5 august, iar în data de 11 august vor fi afișate rezultatele finale.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Chiosa:

Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza, deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor, deci pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Cele mai citite

Related Articles