Tinerii din Băile Herculane au curățat de deșeuri Platoul Coronini, pentru a marca ORA PĂMÂNTULUI!

Un grup de voluntari din orașul Băile Herculane au participat astăzi la o amplă acțiune de ecologizare a Platoului Coronini, care se înscrie în cadrul manifestărilor organizate de Asociația Tinerilor din Băile Herculane pentru a marca, astfel, ORA PĂMÂNTULUI!

Au participat la această acțiune peste 35 de persoane de la Primăria orașului de pe Valea Cernei, Poliția Română, postul local al Jandarmeriei, Ocolul Silvic Băile Herculane, Parcul Național-Domogled-Valea Cernei, Liceul HERCULES, precum și voluntarii Asociației Tinerilor din Băile Herculane. Strângerea deșeurilor a început la urcarea spre Platoul Coronini, din Str. Zăvoi și a continuat pe tot Platoul, precum și pe traseele de întoarcere în stațiune. Gunoaiele au fost adunate în saci de plastic și au fost depozitați pentru a fi preluați de SC Ecologica și transportați la deponeu.

Voluntarii au avut de adunat foarte multe și variate deșeuri aruncate atât pe marginea drumului care urcă spre Platou, cât și pe Platoul Coronini, acțiunea de astăzi având și rolul de a-i conștientiza pe cei care ajung în această zonă să nu arunce gunoaiele la întâmplare, mai ales că aici sunt amplasate containere pentru colectarea gunoaielor!

La acțiune a fost prezentă și o echipă a Poliției orașului Băile Herculane, condusă de comisarul-șef Gheorghe Nicolae Băcanu – comandantul Poliției :

Manifestările vor continua de la ora 19.30 cu o deplasare cu torțe din Zona Blocuri până la Parcul Central din Centrul istoric al stațiunii unde, la ora 21.00, va fi stins iluminatul stradal și tinerii vor aprinde lumânări!

Paul-Sever SMADU


De același autor

Related Articles