Timişorenii vor putea să-şi facă investigaţii complexe fără să mai fie nevoie de spitalizare

Primăria Timişoara a depus în parteneriat cu Spitalul Municipal de Urgenţă, o cerere de finanţare cu fonduri europene pentru înfiinţarea a şase ambulatorii noi şi modernizarea altor 16 existente.

Cererea de 15,6 milioane de lei a fost aprobată de Ministerul Sănătăţii, prin Componenta C12 – Sănătate, I.3 din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Este proiectul pentru care tocmai am obţinut o finanţare europeană de peste 3 milioane de euro împreună cu Spitalul Clinic Municipal.
Din cele 22 de ambulatorii, şase vor fi nou înfiinţate pentru alergologie, diabet, gastroenterologie, anestezie, medicină nucleară, şi oftalmologie. Pe celelalte 16 existente le dotăm cu aparatură performantă pentru a putea extinde gama de analize şi investigaţii care se pot face în ambulatoriu,
a declarat primarul Dominic Fritz.

Reducem internările în spital doar pentru analize. Aparatura învechită va fi schimbată şi vom cumpăra echipamente medicale care acum lipsesc. Cu aparatură mai bună pacienţii vor avea la dispoziţie mai multe servicii medicale, iar medicii o mai bună capacitate de diagnostic şi tratament, a mai spus edilul.


De același autor

Related Articles