Având în vedere numărul mare de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV 2 de la nivelul județului Timiș, dovadă fiind faptul că s-a ajuns la 6882 persoane infectate de la începutul pandemiei până în prezent, iar în municipiul Timișoara rata de infectare a crescut la 3,39/1000 de locuitori,  prefectul Liliana Oneț  a convocat o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

 În cadrul acestei ședințe s-au decis noi măsuri și s-a aprobat o modificare a anexelor care cuprind listele localităților cu rata de infectare peste 1,5/1000 de locuitori și, respectiv, cu rata de infectare peste 3/1000 de locuitori din cadrul Hotărârii nr. 43/15.10.2020  privind instituirea măsurii de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV – la nivelul județului Timiș. Modificările au fost făcute având în vedere situația epidemiologică actuală de la nivelul județului Timiș.

Unitățile administrativ teritoriale cu rata de infectare peste 3/1000 de locuitori sunt:

Timișoara 3,39, Buziaș 4,31, Sânnicolau Mare 3,42, Dudeștii Noi- 4,07, Dumbrăvița 4,59, Foeni 5,70, Găvojdia 3,41, Ghiroda 4,38, Giroc 4,86, Jebel  5,47, Pesac 7,31, Pișchia 3,30, Săcălaz 3,86, Sânandrei 4,40.

Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție sanitară astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice deschise, pe o perioadă de 14 zile.

Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate. Se suspendă activitatea barurilor, cluburilor și discotecilor, dar și a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Se suspendă activitatea de pregătire fizică în sălile de sport/fitness, pe o perioadă de 14 zile, cu excepția activităților desfășurate de sportivi profesioniști, legitimați și/sau de performanță. Se suspendă și activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. Vor fi închise și piețele comerciale (cu excepția piețelor agroalimentere) târguri și oboare.

Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față, cursurile desfășurându-se on line (scenariul 3) în toate unitățile de învățământ din unitățile administrativ teritoriale care au depășit rata de infectare la 3 /1000 locuitori.