Timiş: Percheziţii la suspecţi de cămătărie şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

O tânără de 29 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi complicitate la infracţiunea de camătă, precum şi o femeie de 75 de ani pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

De asemenea, un bărbat de 44 de ani, este cercetat pentru camătă.

Poliţişti ai Poliţiei Municipiului Lugoj au efectuat, duminică, şapte percheziţii domiciliare şi patru percheziţii ale unor autoturisme, în municipiul Lugoj, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de camătă, complicitate la infracţiunea de camătă, precum şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, arată un comunicat al Poliţiei Timiş, remis, luni, AGERPRES.

Din cercetări a reieşit faptul că începând cu anul 2022 şi până în prezent, un bărbat de 44 de ani şi o tânără de 29 de ani ar fi acordat împrumuturi, percepând dobânzi şi garanţii în diverse obiecte de valoare pentru a acoperi sumele împrumutate, realizând astfel profituri ilicite.

În anumite situaţii, pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate, bărbatul ar fi recurs la acte de constrângere asupra persoanelor îndatorate. Totodată, sumele de bani şi dobânzile aferente ar fi fost primite de tânără.

De asemenea, la domiciliul unei femei de 75 de ani, (mama bărbatului) au fost descoperite mai multe arme şi muniţia aferentă acestora.

În urma desfăşurării percheziţiilor domiciliare, precum şi a celor patru percheziţii a vehiculelor deţinute de persoanele cercetate, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe pistoale, încărcătoare cu glonţ şi gloanţe de diferite calibre.

De asemenea, au mai fost descoperite şi ridicate nouă contracte de împrumut, mai multe înscrisuri şi mijloace electronice de comunicare şi stocare, care pot constitui mijloace de probă în cursul procesului penal, precum şi 55.156 de lei, 4.435 de euro şi 949 de dolari.

Persoanele reţinute au fost introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, urmând a fi prezentate, în cursul zilei de astăzi, 12 februarie, în faţa magistraţilor, pentru dispunerea măsurilor preventive.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor trei persoane.

Foto arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles