TIMIŞ: Mai multe curţi şi case din comuna Fârdea au fost inundate în urma codului roşu

Străzile din două sate ce aparţin comunei Fârdea, din judeţul Timiş, au fost inundate, aseară, în urma precipitaţiilor abundente. Apa a pătruns şi în 26 de curţi şi 4 case din Gladna Română şi Hăuzeşti, inclusiv în subsolul Primăriei Fârdea.

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Timiş au fost solicitați și au intervenit pentru evacuarea apei din 4 curți și o casă în localitatea Gladna Română, 22 curți și trei case în comuna Fârdea, dar şi din subsolul Primăriei Fârdea şi unei unități de cazare din comuna Fârdea. Cei 46 pompieri militari, au fost sprijiniţi de Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunei Fârdea și orașului Făget, care au acționat pentru degajarea canalelor și podețelor colmatate în urma viiturii.

Mai multe deranjamente electrice au avut loc în localitățile: Poieni, Fărășești, Românești, Crivina de Sus, Pietroasa, Curtea, Coșava și Homojdia. La intervenții au participat şi angajați ai SGA Timiș cu utilaje, voluntari din cadrul Primăriei Fârdea și militari din cadrul IJJ Timiș.

La faţa locului a fost prezent şi prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, care a anunţat că în perioada următoare vor fi evaluate pagubele şi va fi solicitat sprijin de la Guvern.

De același autor

Related Articles