Cinci persoane au fost aduse la audieri, joi, în faţa procurorilor DIICOT Timişoara, în urma unor percheziţii domiciliare desfăşurate pe raza judeţelor Timiş şi Mureş, care au vizat destructurarea unui grup infracţional organizaţ specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, efectuare de operaţiuni financiare în mod frauduloş delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2014, o persoană, în calitate de manager financiar, cu atribuţii în gestionarea şi administrarea bunurilor aparţinând unei persoanei juridice, a constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de delapidare, grup la care au aderat mai multe persoane din afara societăţii comerciale, cât şi angajaţi ai acesteia, arată un comunicat al DIICOŢ remis AGERPRES.

Astfel, în perioada 2014-2019 ar fi reuşit delapidarea societăţii comerciale cu 8.071.883 lei de lei, prin emiterea de facturi fictive pentru marfă, care nu ar fi fost recepţionată de către firmă.

În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri, trei laptopuri, un grinder şi 3 grame de canabis.

La descinderi au luat parte, alături de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO. Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Târgu Mureş şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ‘Glad Voievod’ Timişoara.

Agerpres