Timiş: Acţiune de prindere în flagrant la Institutul de Boli Cardiovasculare

În dimineaţa zilei de 26 septembrie 2022, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Structura centrală şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad, sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au organizat un flagrant pentru depistarea comiterii unei infracţiuni de corupţie la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara.

În prezent se desfăşoară percheziţii, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi a lămuririi împrejurărilor cauzei, urmând ca persoana vizată să fie condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş pentru a fi audiată în legătură cu presupusa faptă cercetată.

Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara, Constantin Luca a declarat pentru Radio Reșița că este vorba despre medicul Marinică Gașpar, unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi cardiologi din Timișoara, actualmente șeful secției Chirurgie Cardiovasculară a Institutului. Luca a declarat de asemenea că unitatea medicala va deschide la rândul ei o anchetă internă.

Astăzi 26 septembrie 2022, în baza unui mandat emis de Secția penală a Tribunalului Timiș către Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, am fost informați despre începerea percheziției biroului domnului profesor universitar doctor Marinică Gașpar șef secție chirurgie cardiovasculară, aflat in incinta Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara (IBCV). Percheziția a avut ca obiect identificarea mijloacelor materiale ce fac obiectul infracțiunii de luare de mită.
Conducerea IBCV Timișoara se pronunță ferm împotriva oricărei forme de infracțiune sau corupție și susține permanent și necondiționat orice demers al instituțiilor abilitate ale statului ce vizează derapaje, ilegalități , nereguli referitoare la activitatea instituției. De asemenea suntem deschiși oricăror solicitări adresate nouă din partea instituțiilor statului român pentru identificarea și combaterea oricarei forme de acțiuni ilegale. IBCV Timișoara își va continua misiunea de a se îngriji de sănătatea cetățenilor și de a se dedica pemanent salvării vieții pacienților cu afecțiuni cardiovasculare, așa cum face de aproape 30
de ani
”, se arată în comunicatul transmis la redacție de către managerul IBCV Timisoara, prof. univ. dr. Luca Constantin Tudor.

Începerea urmăririi penale in rem reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

De același autor

Related Articles