Timiş: 35 de cetăţeni asiatici, depistaţi când încercau să treacă ilegal frontiera, ajutaţi de doi ucraineni

Poliţiştii din cadrul Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în timpul unor acţiuni de combatere a migraţiei ilegale, doi cetăţeni din Ucraina care încercau să ajute 35 cetăţeni din Siria şi Bangladesh în încercarea de a trece ilegal frontiera, pe raza localităţii bihorene Biharia, arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru trafic de migranţi faţă de cetăţenii din Ucraina, iar în baza materialului probator, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de unul dintre aceştia, şofer al unei autoutilitare în care au fost descoperiţi migranţii.

Poliţiştii de frontieră au supravegheat şi observat un mijloc de transport marfă în care au fost îmbarcate mai multe persoane şi care, ulterior, a pornit spre frontiera cu Ungaria, având şi un autoturism antemergător.

În apropiere de frontiera cu Ungaria, pe comunicaţia DN 19/E671, pe raza localităţii bihorene Biharia, cu sprijinul unui echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 3 Rurale Biharia, a fost oprită autoutilitara în care erau îmbarcate persoanele şi autoturismul antemergător, ambele conduse de cetăţeni din Ucraina.

În urma verificării mijlocului de transport marfă, poliţiştii de frontieră au descoperit în interior 35 persoane, cetăţeni străini, care au fost conduşi la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara pentru cercetări.

La verificări, s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni din Siria şi Bangladesh, toţi fiind posesori de vize pentru angajare, intraţi legal pe teritoriul României. De asemenea, s-a mai stabilit că celălalt autoturism oprit avea rol de antemergător, iar şoferul intenţiona să îi ajute pe cetăţenii străini în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru trafic de migranţi faţă de cetăţenii din Ucraina, iar în baza materialului probator, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de şofer.

Totodată, cei 35 de cetăţeni străini au fost predaţi la Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara.

Sursa foto:Politia Frontieră Timiş

De același autor

Related Articles