Ţigări în valoare de peste 66 de mii de lei, confiscate de poliţişti

Trei persoane din Drobeta Turnu Severin sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări. Polițiștii de frontieră au efectuat o percheziţie domiciliară, în urma căreia au fost confiscate peste 5.500 de pachete de ţigări. Roxana Costache, ofițer de presă la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara spune că percheziţia s-a efectuat într-un dosar de urmărire penală aflat în instrumentarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Severin.

„3 cetățenii romani U. Valentin, O. Gabriel şi B. Daniela, cu varste cuprinse între 38 și 45 de ani, domiciliaţi pe raza municipiului Turnu Severin, sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă și deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile. În urma percheziţiei au fost depistate aproximativ 5.550 pachete de ţigări netimbrate, mărcile Ashima, Marble, Pall Mall și Pride, în valoare de aproximativ 66.540 de lei”.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin a dispus începerea urmăririi penale faţă de persoanele în cauză, pentru săvârşirea celor două infracțiuni.

Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10000 de ţigarete şi colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

(Sebastian Dragomir)