Testele de şină ale tramvaielor din Reşiţa, în plină desfăşurare prin oraş

Pe măsură ce lucrările la calea de rulare avansează şi se mai finalizează câte un tronson, testele de linie ale garniturilor de tramvai, ajunse în remiza din Reşiţa, vor circula pe acestea, pentru a putea fi depistate şi remediate la timp eventualele probleme ivite, a precizat pentru Radio Reşiţa şeful Societăţii de Transport Urban Reşiţa, Dănuţ Jurubescu:

Pe măsură ce linia va fi finalizată, noi vom începe să circulăm pe toată porțiunea. De exemplu în foarte scurt timp va fi montată și pregătită linia până spre OMV, ceea ce înseamnă că vom începe să circulăm până spre OMV. Probabil în octombrie va fi gata linia până la Universitate; atunci vom circula cu tramvaiul până la Universitate. Doar circulând cu el putem vedea și eventualele probleme ale căii de rulare, adică nu doar tramvaiul cum funcționează pe toată porțiunea ci să vedem și linia dacă e ok dacă nu sunt probleme“.

Dănuţ Jurubescu a mai subliniat că, până la finalizarea integrală a construcţiei căii de rulare, preconizată pentru luna noiembrie 2023, pe tronsonul cuprins între zonele Kaufland şi Muncitoresc vor circula 13 tramvaie.

De același autor

Related Articles