Temperaturi caniculare, la început de august, în Banat!

Atenţie!Temperaturi caniculare la început de august. Meteorologii au emis două atenţionări, una de tip cod galben şi una de cod portocaliu de caniculă.

În această dimineaţă a intrat  în vigoare codul galben, şi se vor înregistra temperaturi cuprinse între 35 şi 37 de grade Celsius iar de mâine va intra în vigoare un cod portocaliu. Acesta va fi valabil până joi inclusiv cu posibilitatea de prelungire. Se vor înregistra temperaturi de până la 40 de grade Celsius.

În toată această perioadă Indicele Temperatură Umezeală (ITU) va atinge şi chiar va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Este foarte util ca, în aceste perioade de caniculă, persoanele cu afecţiuni cronice, cardio-vasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulaţie, mentale sau cu hipertensiune să consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile existente. Păstraţi contactul permanent cu vecini, rude, cunoştinţe care sunt în vârstă sau cu dizabilităţi, interesându-vă de starea lor de sănătate recomandă cadrele medicale.

Pe timp de caniculă medicii ne avertizează că nu trebuie să consumăm alcool deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. În plus este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină sau de zahăr deoarece acestea sunt diuretice. Atenţie! Şi aerul condiţionat trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală, pentru a nu avea probleme de sănătate.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles