Consiliul local al municipiului Lugoj va analiza, cel mai probabil în ședința din luna februarie, posibilitatea eliminării de pe facturile eliberate de Meridian 22 a taxei pentru apa meteorică.

Consilierii locali lugojeni au demarat procedurile privind eliminarea taxei pe apa meteorică, pe care lugojenii încă o plătesc lună de lună, deși există o Ordonanță de Urgență nr. 215 a Guvernului României, care stabilește că această taxă poate fi suportată din Bugetul local. Documentul, adresat către Consiliul de Administrație al Meridian 22 și semnat de consilierii locali Bogdan Blidariu, Mihai Anghel, Mihai Agache, Maria Epure – PNL, Cristian Cornean, Fedor Mașniță – PMP și Liviu Brîndusoni – USR, solicită convocarea  Adunării Generale a Acționarilor și luarea unei hotărâri privind eliminarea taxei pentru apa meteorică.

”Având în vedere prevederile Legii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare nr. 241 din 2006, republicată, modificată și completată și Ordonanței de Urgență vă solicităm eliminarea taxei pentru apa meteorică pentru utilizatorii persoane fizice și asociații de proprietari/locatari, precum și pentru suprafețele utilizate în scop productiv-comercial cu specific agricol de pe raza municipiului Lugoj”, se specifică în documentul întocmit de consilierii locali din opoziție.

Cum acționar unic al Meridian 22 este Consiliul Local, pentru ca lugojenii sa fie scutiți de plata apei meteorice, este nevoie de votul majorității parlamentului local. Propunerea nu este tocmai nouă, ea mai fiind făcută în urmă cu doi ani de consilierii independenți, care au cerut suspendarea operațiunilor de facturare a apei meteorice.

Ion Moldovan