Târgul produselor tradiţionale montane la Cornereva

Este cunoscut faptul că în Banatul de Munte comuna Cornereva este raiul producătorilor cu atestate într-ale produselor montane. Drept urmare și în acestă toamnă primăria comunei cărăşene organizează în data de 5 noiembrie pentru producătorii montani un târg agricol unde aceștia îşi vor putea prezenta produsele chiar la ei acasă.

Răchia din prune sau din fructe culese din zona montană, sucuri naturale, brânză, mălai, pâine, cârnaţi, miere sau prăjituri de casă sunt doar câteva dintre produsele care vor fi prezentate la Târgul produselor tradiţionale de la Cornereva, toate preparate în gospodăriile proprii.

Pentru Radio Reşiţa, Stana Duicu-Cernescu, producător de produse tradiţionale din Cornereva:

Vă invit la Cornereva pe data de 5 noiembrie, va fi duminica, să cumpărați produse tradiționale direct de la producătorii noștri. Va fi târg mare în Cornereva și vă invit cu mare drag să vedeți produse de calitate. Se va ţine în centrul comunei, de la ora 9.00; avem în fața Căminului Cultural o terasă acoperită și chiar dacă e vreme rea nu e nici o problemă. Vom fi prezenți acolo, suntem o grămadă de cornerevinţi, vom fi cu toții să facem o paradă a produselor tradiționale și atunci o să fie și alți producători invitați, cine dorește poate veni, vă primim cu tot dragul. Vă aşteptăm la Cornereva să cumpărați produse tradiționale“.

Evenimentul este organizat de Primăria comunei Cornereva, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, al Direcției Judeţene pentru Agricultură și al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

De același autor

Related Articles