Târg de Paşti la Timişoara

În perioada 9-27 aprilie 2022, în Timișoara va avea loc Târgul de Paști, în organizarea Casei de Cultură a Municipiului. Ediția din acest an a Târgului de Paști propune o reîntoarcere spre sine, o reclădire armonioasă a tradițiilor poporului român. Organizatorii promit un târg în care sunetele vor liniști spiritul.

Artiștii chemați să anime zilele petrecute la târg de vizitatori sunt numeroși: Cătălin Ursu, Ana-Maria Cojocaru, Raul Lăzărescu (actori, TNT); Marta Teglas și Mihaela Faur (Filarmonica Banatul); Mădălin Luca (naist, Ansamblul Banatul), corala bărbătească Contrast, Asociația Culturală „Teatru pe Roți”, Asociația „Check Art”, elevii Liceului de Arte, artiști, artizani, meșteșugari, ba chiar și artistul stradal Adrian Adisi, pianist.

Organizatorii transmit că „nici cartierele nu au fost uitate”.

Decorațiunile și evenimentele târgului se vor întinde atât în Piața Libertății, cât și în câteva cartiere: Freidorf (Piața Petöfi Sandor), zona Traian (Biserica Millenium, Parcul Regina Maria), zona Lipovei (Parc str. Holdelor), zona Soarelui (Parc Pădurice).

În Freidorf, Lipovei, Soarelui, Traian vor fi amplasate decorațiuni pascale, precum și truck-uri/căsuțe.

Tot în cartiere, Asociația Magic Oz propune, la sfârșit de săptămână, spectacole de teatru de păpuși (Scufița Roșie):

  • 9 aprilie, ora 11:00: Parcul Pădurice; ora 17: Parcul Petőfi Sandor;
  • 16 aprilie, ora 11:00: Parcul din Zona Lipovei; ora 17: Piața Traian.

Pe 25 aprilie, în toate locurile menționate, va avea loc și câte o vânătoare de ouă, pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani.

De același autor

Related Articles