Târg de Mărţişor la Reşiţa. Obiecte lucrate manual, aranjamente florale şi dulciuri făcute după rețetele bunicilor

Primăria Reşiţa şi societatea Pieţe organizează de mâine şi până în 8 martie Târgul de Mărţişor. În acest an, evenimentul se va desfăşura în Parcul Tricolorului, unde sunt aşteptaţi pe lângă comercianţii de mărţişoare şi flori, producători de legume şi fructe, mici meşteşugari şi fermieri.

Pe parcursul evenimentului, reşiţenii vor avea ocazia să cumpere legume și fructe produse de localnici din județul Caraş-Severin, miere și produse apicole, cătină, prăjituri de casă, dulciuri făcute după rețetele bunicilor, costume populare și podoabe artizanale, obiecte de decor, mărţişoare şi bijuterii hand-made. Vor fi prezenți cultivatorii, dar şi legumicultorii din comunele cu tradiţie: Fârliug, Belinţ, Soceni, Cornereva, Gherteniş, precum şi din alte localităţi din zonă.

Pe lângă legume şi fructe, reşiţenii vor avea ocazia să cumpere dulcețuri preparate după metode tradiționale. Apicultorii vor veni la târg – pe lângă mierea de albine, cu o gamă largă de produse apicole, iar amatorii de dulciuri vor găsi la standuri prăjituri de casă. Gurmanzilor li se pregătește ceva pe pofta inimii lor: preparate la grătar și delicatese la ceaun.

De același autor

Related Articles