„Târg de Mărţişor” la Reşiţa, locul de unde poţi cumpăra cadouri pentru doamne şi domnişoare

Municipiul Reşiţa găzduieşte, timp de două săptămâni, tradiţionalul „Târg de Mărţişor”, un eveniment organizat de Primăria Reşiţa şi SC Pieţe SRL.

Se apropie 1 Martie, dată care marchează sosirea primăverii, dar şi „Ziua Mărţişorului”. Doamnele şi domnişoarele aşteaptă cu interes această sărbătoare, fiind răsfăţate de către bărbaţi cu mărţişoare, flori şi alte cadouri.

Tarabele din Parcul Tricolorului din Reşiţa, sunt pline de mărţişoare pentru toate gusturile, de la mărţişoare tradiţionale, sub formă de potcoave, coşari, ghiocei şi trifoi cu patru foi, până la mărţişoare unicat. Iar preţurile sunt pentru toate buzunarele, de la 2 lei şi până la 25 lei.

Rodica Munteanu din Ersig a decis să transforme o pasiune într-o afacere şi confecţionează mărţişoare croşetate. „Găsim pe piaţă doar chinezării şi toate acelaşi model. Am zis să ieşim puţin din tipare. Eu fac acest lucru de patru ani, dar nu am vândut până acuma, doar pentru prieteni şi apropiaţi. Acum am zis să încerc.

Pe lângă flori, mărţişoare şi bijuterii hand-made, la „Ziua Mărţişorului” din Parcul Tricolorului sunt prezenţi şi producători de produse tradiţionale din Banatul de Munte. Directorul societăţii Pieţe SRL, Dorin Bistrian, face apel la cetăţeni să respecte regulile impuse pe perioada stării de alertă.

De același autor

Related Articles