Tânărul de 27 de ani, primul caz de COVID-19 din Caraş-Severin a ajuns acasă. 12 persoane s-au vindecat la Spitalul “Victor Babeş” din Timişoara cu medicamente retrovirale!

Primul pacient din Caraş-Severin confirmat cu coronavirus, tânărul reşiţean de 27 de la un mare retailer din municipiu – a fost externat aseră de la Spitalul de Infecţioase “Victor Babeş” din Timisoara, după 4 teste efectuate, cel din urmă ieşind negativ.

“În urma ultimului buletin de analize ieşit negativ, medicii considerând că-l pot lăsa acasă. A fost adus la domiciliu, tot în această seara, cu o autoutilitara a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin. El va ramane acasă, in autoizolare, timp de două săptămani, după care medicii vor decide definitiv dacă va putea ieşi în comunitate”.

De la Spitalul Victor Babeş din Timişoara au fost externate până în prezent 12 persoane vindecate. Pentru a avea rezultate, medicii timişoreni au institit terapia cu medicamente retrovirale, care se pare ca au fost eficiente, deoarece la 2-3 zile de la tratament mulţi dintre pacienţi au devenit negativi. Sunt două medicamente antiretrovirale care se folosesc pntru aceşti pacienþi, ne-a declarat doctorul Virgil Musta.

Sursa foto: Agerpres

De același autor

Related Articles