Tânăr accidentat pe Muntele Mic, salvat cu ajutorul elicopterului SMURD Caransebeş

Un tânăr de 30 de ani care s-a accidentat la schi pe o pârtie din staţiunea Muntele Mic, a fost salvat luni cu ajutorul elicopterului SMURD Caransebeş, echipajul acestuia fiind solicitat să intervină la faţa locului de către salvamontiştii din Caraş-Severin.

Echipajul elicopterului SMURD a preluat persoana de la salvamontişti, care i-au acordat victimei primul ajutor. Bărbatul a fost transferat de urgenţă, în mai puţin de 10 minute, la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, pentru a beneficia de asistenţă medicală complexă şi tratament de specialitate, a transmis IGAv pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General de Aviaţie al MAI, a implementat o strategie pentru eficientizarea intervenţiilor în situaţii de urgenţă, fiind înfiinţate două puncte de operare aeromedicală, unul la Caransebeş şi altul la Braşov, destinate salvării persoanelor din zone montane, concomitent cu creşterea nivelului de pregătire a personalului navigant.

De același autor

Related Articles