Sute de coșuri de gunoi stradale vor fi înlocuite la Lugoj

Primăria Lugoj a anunțat că a început demersurile pentru refacerea și extinderea inventarului de coșuri de gunoi stradale. Cele mai multe sunt distruse, unele fiind aruncate chiar în râul Timiș, în urma unor acte de vandalism.

Avem o problemă în oraș cu starea fizică și numerică a coșurilor de gunoi stradale. Ce nu a fost distrus de timp, le-au devastat cei care nu vor să respecte nici o regulă de bun-simț. Am primit multe semnale de la cetățenii din oraș, care ne-au atras atenția asupra stării deficitare a coșurilor de gunoi“, a explicat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Pentru a păstra curățenia în municipiul de pe Timiș, administrația a considerat că trebuie să extindă zonele unde vor fi amplasate coșuri de gunoi. În urma unei acțiuni în teren s-a constatat că ar fi nevoie de circa 400 de coșuri de gunoi stradale. Coșurile de gunoi au fost comandate, iar montajul lor va începe în primăvară. Cele mai multe vor fi amplasate în zona centrală și pe cele două maluri ale Timișului între pasarela pietonală de la Ștrand și cea din Cotu-Mic.

Ion Moldovan

De același autor

Related Articles