Sub sloganul „lege şi ordine”, jandarmii cărăşeni au ieşit la raport

Sediul Palatului administrativ din Reşiţa a găzduit astăzi şedinţa de bilanţ a jandarmilor cărăşeni pe anul 2018. La evaluare au participat şefii tuturor structurilor din MAI, ai instanţelor de judecată, conducerea Prefecturii şi a Consiliului judeţean, iar din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei, colonelul Mircea Claudiu Boariu. Bilanţul a fost prezentat de comandantul jandarmilor cărăşeni, colonel Alexandru Tobă.

„Dacă v-am spune că în 2018, jandarmii cărăşeni au constat 195 infracţiuni, au identificat 194 autori, au aplicat 1214 sancţiuni contravenţionale cu o valoare de 293.650 lei, au pus în executare 503 de mandate de aducere, probabil ne-aţi spune că activitatea de bilanţ a reprezentat un moment de imagine şi nimic mai mult, însă aceste cifre, nu sunt doar o realitate matematică, ci reprezintă munca de un an de zile a bărbaţilor şi femeilor în uniformă din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin. Un an extrem de dificil pentru instituţia noastră chiar dacă la nivel local activităţile au decurs într-o relativă normalitate, momentele tensionate la care am fost cu toţii martori ne-au afectat şi ne-au încercat pe toţi cei care ne aflăm aici”.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin a asigurat anul trecut măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării a numai două acţiuni de protest. La nivelul judeţului nu au fost situaţii de intervenţie în forţă pentru restabilirea ordinii publice, a mai spus colonelul Alexandru Tobă.

„Această scădere a manifestaţiilor de protest s-a datorat faptului că stările tensionate de la nivelul judeţului nu au fost concretizate în astfel de acţiuni, deoarece în esenţă demonstrează că suntem o comunitate care înțelege și aplică valorile reale ale democrației, o comunitate pașnică care știe că rezolvarea oricărei probleme se află în interiorul dialogului civilizat, a negocierilor deschise și transparente”.

Sebastian Dragomir